Czekoladki, te nadziane

Składniki:

4 kostki czekolady mlecznej
4 kostki czekolady ciemnej
Pół łyżeczki masła
5 herbatników
2 łyżeczki kremu orzechowego

czekoladki

Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej.

czekoladki

Herbatniki kruszymy (robotem kuchennym lub wkładamy do woreczka i wyżywamy się przy użyciu tłuczka do mięsa), dodajemy krem orzechowy i dokładnie mieszamy.

Roztopioną i połączoną z masłem czekoladę rozprowadzamy w serduszkach, ja używam do tego malutkiej łyżeczki, która idealnie pasuje do tej foremki.

czekoladki

Wysmarowaną czekoladą formę wsadzamy na chwilę do zamrażalnika.

Po wyciągnięciu każde serduszko napełniamy kremem, delikatnie dociskamy i równamy z foremką.

Na wierzchu każdej czekoladki rozprowadzamy odpowiednią ilość czekolady, ważne by stykała się z brzegami, żeby dno nie wyszło nam osobno.

Wiem, że zdjęcia może nie wyglądają apetycznie, ale gwarantuję, że smakują lepiej.

czekoladki

Wkładamy do lodówki, na ok. godzinkę.

Pyszne jak wszystko z czekoladą, a przy tym bardzo szybkie w przygotowaniu. Polecam

czekoladki

Jedno przemyślenie nt. „Czekoladki, te nadziane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>