Szybka sałatka

Składniki:

Duży pomidor
2 kulki mozzarelli
Oliwki czarne/zielone
Bazylia
Oliwa
Sól i pieprz

sal1

Pomidora kroimy w dosyć spore kawałki, a mozzarellę w kostkę.

Jeśli mam to dodaję i oliwki czarne i zielone, dziś miałam jedynie zielone, więc poprzekrawałam je na pół.

Wrzucamy wszystko do miski, dodajemy bazylię, zdecydowanie polecam dodać świeże listki porwane palcami.

Polewamy sporą ilością oliwy, doprawiamy pieprzem i solą.

Sałatka dobrze smakuje zwłaszcza z tostami, np z szynką, ale polecam również z bagietką, która przyda się do powstałego sosu z oliwą.

Najlepsza jest zaraz po zrobieniu, jednak na drugi dzień też jest ok. Smacznego!

Jedno przemyślenie nt. „Szybka sałatka

  1. sosik super! po wczorajszych degustacjach wiem coś na ten temat ;)
    myślę, że dodanie kilku kropel oliwy truflowej i octu balsamicznego podniesie walory smakowe sałatki
    :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>